Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

  • Publicerat:

  • 27 May, 2021

Tandblekning - kampanj Falkenbergkliniken

Vita gaddar inför sommaren?
Just nu har vi ett tandbleknings erbjudande på Falkenbergkliniken. Det gäller tandblekning som utförs på kliniken av vår tandhygienist. Nedan kan du läsa mer om erbjudandet och om hur behandlingen går till. 

Erbjudande tandblekning

Under juni och juli månad bleka tänderna på Falkenbergkliniken för 2990kr. Erbjudandet gäller stolsblekning/klinikblekning som genomförs under juni och juli månad 2021. 

Du bokar din behandling genom att ringa oss på Tel: 0346-132 10.

Nyfiken på hur behandlingen går till? Läs mer nedan.

 

Tandblekning Falkenberg

Alla människor har olika grundfärg på sina tänder. Den kan vara mer eller mindre vit och skifta i gult, brunt, blått eller grått. En rätt genomförd tandblekning ger vitare tänder och ett vackert leende. Ibland kan det räcka med att tandhygienisten gör en professionell tandrengöring och putsar dina tänder för att de ska bli vitare.

Många saker gör att våra tänder missfärgas och blir mörkare med tiden. Kaffe, te, lagningar, starka färgämnen i läsk och tobak. I vissa fall antar tänderna en mörkare nyans trots att man sköter om dem. Det finns således många anledningar till varför många väljer att göra en tandblekning. På Falkenbergkliniken erbjuder vi en rad olika alternativ.

Tack vare nya material och tekniker kan vi idag återskapa tänders färg och form, och ge våra kunder möjlighet att få tillbaka självkänslan som ett vitare leende för med sig. Innan du gör en tandblekning är det viktigt att du genomgår en undersökning för bästa möjliga resultat; dina tänder ska vara friska och fria från både hål och beläggningar. Vi kan inte understryka vikten av god tandhälsa och rekommenderar därför besök hos tandhygienist innan du genomgår behandlingen, men naturligtvis även efter du blekt tänderna. En bra utförd tandblekning är ett bra komplement till andra estetiska korrigeringar. När du bleker dina tänder hos oss på kliniken i Falkenberg räcker det oftast med en behandling för att åstadkomma ett bra resultat. De kunder som genomgår en behandling behöver normalt sett inte komma tillbaka för upprepade behandlingar. Vid klinikblekning genomförs behandlingen av tandhygienist, med hjälp av ljus som aktiverar gelen, för snabbt och effektivt resultat.

 

En trygg tandblekning på Falkenbergkliniken

På vår klinik i Falkenberg erbjuder vi Brilliant Smiles produkter för bästa behandling och resultat. Det finns ett stort antal olika metoder och tekniker för professionell tandblekning. Lite enkelt kan man dela upp dessa i ”stolsblekning” och ”professionell hemmablekning”.

 

Innan tandblekning

Hela och rena tänder ger ett bättre resultat av en tandblekning. Ett tandläkarbesök eller besök hos en tandhygienist för kontroll och rengöring inför en blekning av tänderna är därför alltid bra investering.

Stolsblekning utförs på en klinik där behandlaren sköter det praktiska ungefär som vid ett vanligt tandläkarbesök. Hemmablekningen utförs i hemmet, dag och/eller nattetid, under 1–2 veckor med blekskenor och gel som man får från kliniken.

 

Klinik/stolsblekning i Falkenberg

BrilliantSmile är den ledande metoden för effektiv och säker tandblekning, och ger vitare tänder på endast en behandling. Patienter som genomgår en behandling med BrilliantSmile behöver normalt inte återkomma för upprepade behandlingar. Vid klinikblekning genomförs behandling på kliniken av legitimerad tandhygienist, med hjälp av Plasmaljus som aktiverar gelen, för snabbt och effektivt resultat.

 

Bleka tänderna hemma

BrilliantSmiles hemblekningsgel används för blekning av missfärgade tänder och är lämplig för minimalinvasiv behandling med hjälp av individuellt framställda blekskenor. Dessa framställs lokalt av våra tandtekniker. BrilliantSmile-certifierad personal rekommenderar hur länge behandlingen ska pågå, vilket normalt är 1–9 timmar per dag i 7 dagar. Man kan även bleka på natten medan man sover.

Hos oss får du hjälp att bleka tänderna på ett säkert sätt. Genom att vi bedömer dina tänder och mun före blekningen försäkrar du dig om att dina tänder är i gott skick och minskar risken för fläckar, skador på tandköttet och svåra ilningar. Om du har fyllningar ska de vara av god kvalitet och det får förstås inte finnas något hål i tänderna. Ditt tandkött ska vara friskt och beläggningar eller tandsten ska tas bort.

Ifall du har många fyllningar eller annat som skulle kunna innebära risker, kan tandläkaren även behöva göra en inledande undersökning. Du får i så fall ett kostnadsförslag att ta ställning till. För att bleka tänderna måste du vara över 18 år och inte vara gravid eller amma, enligt Läkemedelsverkets regler.

Vilket av ovanstående alternativ som är det bästa är inte alltid självklart. Generellt har dock en legitimerad tandhygienist störst kompetens att avgöra vilket som passar patienten bäst. I bägge fallen tar vi foto och färgprov på dina tänder så vi kan mäta resultatet.

 

Efter du blekt dina tänder

För att resultatet ska stå sig längre ska du vara noga med din munhygien även i fortsättningen. Den närmaste tiden efter behandlingen är det viktigt att du undviker tobak, kaffe, te, vin och annat som kan missfärga tänderna. Tänk också på att blekning av tänder kan leda till att tänderna kan bli extra känsliga för värme och kyla. Det går normalt över efter en tid.

 

Varmt välkommen till oss på Falkenbergkliniken!


Vi rekomenderar att du bokar en tid till tandhygienist inför din tandblekning. En noggran rengöring och kontroll av tänderna är en förutsättning för ett riktigt bra resultat. Boka tid till tandhygienist här

Dela