• 19 Mar, 2019

Botar tandvårdsrädsla med kaffe och psykologer

För er som läser Hallands Nyheter kan ni nu läsa en artikel med vår Klinikchef Marcus Dagnelid. Där pratar han om tandvårdsrädsla och hur vi arbetar för att vi ska skapa en så välkomnande plats som möjligt. Varför vi serverar kaffe på kliniken och varför det är så viktigt för oss.

– Jag har alltid tänkt att tandvård måste kunna ske på ett annorlunda sätt. Vi måste ta tag i det från patientens perspektiv. Så jag började lyssna ordentligt. Fråga vad folk vill ha och läsa allt de skrev till mig. Och nu, efter 17 år, har jag läst tiotusentals mejl från patienter som fått mig att förstå hur en tandvårdsmottagning ska fungera.

Med fokus på design, dofter, ljus och ljud skapar vi en plats för att avdramatisera tandläkarbesöket. Ett steg i det kommer från kaffet. Marcus egna intresse i kaffe ledde fram till att han, tillsammans med Kahls kafferosteri tog fram en egen kaffesort: The Dentist Selection.

– Kaffe är ju en otroligt central del i den svenska kulturen. Vi är det land som dricker näst mest i världen efter Finland. Jag hade patienter som jag frågade vad de ville ha för kaffe när de besöker tandläkare och de svarade att de ville ha gott kaffe. Så då såg vi till att ordna med det. Vi hoppas att ni uppskattar det!

Vill nu läsa hela artikeln kan ni göra det på hallandsnyheter.se

Nyfikna på kaffet? Varmt välkommen in på en kopp.
Vill ni läsa mer om hur vi ser på tandvård kan ni göra det här.