Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

Estetisk tandvård

“A smile is the light in the window of your face, that tells people that you are at home”

Många citat kan nämnas som visar på betydelsen av ett lyckligt och vackert leende. Med dagens material- och teknik finns större möjligheter än någonsin förut att återskapa tändernas färg och form. På Falkenbergkliniken finns lång erfarenhet av estetisk tandvård alltid med dig som kund i centrum. Du är alltid välkommen att diskutera individuella önskemål och förutsättningar som gäller för just Ditt leende.

Digital Smile Design

— Ett helt nytt sätt att se på tandvård

Du måste installera Adobe Flash Player för att se detta innehåll.

Få tillbaka ditt leende!

Resan tillbaka till ett vackert leende skall vara fylld av rätt känsla för dig som individ. Vi designar och skapar tänder med människors unika personlighet i åtanke varje dag.

Hör Malin själv berätta om sin DSD behandling. Malin har genomgått en Digital Smile Design-behandling (DSD), på vår systerklinik, Dagnelidkliniken i Göteborg.

Hör hennes egen berättelse i video-klippet ovan!

Läs mer

Leende
Ditt leende talar om vem du är, hur du mår och vart du är på väg. Resan startar med dessa förutsättningar och med intervju, foto, modeller av dina tänder och video ger vi dig estetisk tandvård med känsla.

Skratta
Med ett leende du förtjänar kommer skratten tillbaka. Vi visar dig ditt rätta jag innan behandlingen ens börjat.

Känn
Upplev ditt nya leende på bild och video i din egen mun. Känn dig som fotomodell för en dag och få känslan av en fantastisk resa inom estetisk tandvård.

Se
Vår vision för ditt leende blir din direkt via visuella medel och du får med dig det hem redan andra besöket.

Lev ditt nya leende
Boka tid för en konsultation och ge dig själv starten på ett nytt liv. Leendet är trots allt mycket av ditt självförtroende, din självkänsla och vi är en av få centra i världen med unik kunskap inom Digital Smile Design.

KONTAKTA MIG

Tandreglering

Alternativ till tandställning

En vanlig tandställning med räls fungerar i regel bra, men nackdelen är att det både tar lång tid och är kostsamt att nå önskat resultat.

Inman Aligner, ett modernare alternativ till tandställningen, är gjord i klar plast vilket gör att den både är smidigare att använda och ser bättre ut medan den används. Behandlingen med Inman Aligner tar dessutom i snitt endast 6—16 veckor. Den tillåter patienter, som inte vill använda en traditionell tandställning för att korrigera sina tänder, ett bra alternativ som innebär mindre obehag och lägre utgifter!

Det är inte utan anledning som Inman Aligner har kallats ”bland det största som hänt inom den kosmetiska tandvården på senare år”.

Läs mer

Hur det fungerar
Till skillnad från en vanlig tandställning så applicerar Inman Aligner ett jämnt och lätt tryck mot tänderna som för dem till dess rätta position. Den kan dessutom enkelt tas bort när du känner för det, till exempel när du ska äta eller borsta tänderna.
 När tänderna har rätats ut till det önskade läget, fästs en diskret ställning för att hålla dem på plats.

Vad är Aligners? 

Det finns många ord och begrepp både på svenska och engelska men vi kallar dem för enkelhetens skull, Aligners. Align är ett engelsk ord som betyder justera eller räta upp och det är precis vad dessa skenor gör – de rätar upp tänderna, lite i taget, tills önskat resultat uppnåtts. 

Det som används för att, sakta men säkert, knuffa dina tänder till en ny önskad position är mycket tunna plastskenor, anpassade efter dina tänder och bett. Skenorna är gjorda i helt genomskinlig plast och ett material som är extremt tunt och ganska hårt men flexibelt. Skenorna är helt genomskinliga och därför kallas det ibland osynlig tandreglering. 

 

Finns det olika leverantörer att välja mellan?

Ja, det finns olika leverantörer på marknaden. Det som är gemensamt för alla är att planeringsfasen är samma och upplägget liknande. Terapiplaneringen består i kliniska foton, scanning av tänder och textförklaringar på behandlingen. 

Ser man till utformningen av skenorna så är alla är lika tunna och genomskinliga. Det finns en solklar marknadsledare och det är det amerikanska företaget Invisalign och deras varumärke Align. Deras skenor är helt skräddasudda över emaljen.

Andra varumärken är Sure Smile och Clear Correct. De skenorna går upp lite på tandköttskanten och tar på så sättet stöd på benkanten som finns ovanför tanden.

Falkenbergkliniken och vårt huvudklinik Dagnelidkliniken i Göteborg är unika både i den långa erfarenhet vi har av denna typ av behandling samt att vi har ett eget lab. Lab by Dagnelid tillverkar (printar via Cad/Cam) egna skenor och därigenom blir behandlingen både snabbare och mer sparsam kostnadsmässigt för dig som kund.

 

Vill du läsa mer om hur behandlingen med aligners går till, klicka här

Tandblekning

Viktigt innan man önskar genomgå en tandblekning är att man blivit undersökt av en tandläkare. Man måste vara fri från både hål och beläggningar för att få ett bra resultat. Vi rekommenderar också att man besöker en tandhygienist för att på ett effektivt och skonsamt sätt få till stånd en frisk oral hälsa. Rätt utförd är tandblekning ett bra komplement till estetiska korrigeringar. På vår klinik i Falkenberg och systerklink i Göteborg erbjuder vi Brilliant Smiles produkter för bästa behandling och resultat.

Läs mer

Klinikblekning
BrilliantSmile är den ledande metoden för effektiv och säker tandblekning, och ger vitare tänder på endast en behandling. Patienter som genomgår en behandling med BrilliantSmile behöver normalt inte återkomma för upprepade behandlingar. Vid klinikblekning genomförs behandling på kliniken av legitimerad tandhygienist, med hjälp av Plasmaljus som aktiverar gelen, för snabbt och effektivt resultat.

Hemblekning
BrilliantSmiles hemblekningsgel används för blekning av missfärgade tänder och är lämplig för minimalinvasiv behandling med hjälp av individuellt framställda blekskenor. Dessa framställs lokalt av våra tandtekniker. BrilliantSmile-certifierad personal rekommenderar hur länge behandlingen ska pågå, vilket normalt är 1–9 timmar per dag i 7 dagar. Man kan även bleka på natten medan man sover.

Lagningar – Inlägg

På Falkenbergkliniken använder vi de senaste metoderna för att laga tänder. Lagningen skall både se och kännas naturlig vid tuggning. Vi förespråkar hållbara material och använder därför i större utsträckning porslinsmaterial. De är dessutom individuellt anpassade till din tand/tänder vilket säkerställer kvalité över en lång tid. Vi lämnar alltid 5 års garanti på dessa typer av behandlingar.

Läs mer

Fallexempel
Kunder som har flertalet gamla amalgamfyllningar med frakturer, vilka byts ut mot porslin där bästa tänkbara estetik och funktion kan återställas.

Onlay – Krona

Onlay

När en tand delvis har blivit skadad av antingen hål eller en fraktur kan man idag många gånger bevara mesta möjliga av tandens egna struktur. Detta åstadkommes med modern porslinsteknik och adhesiv fastsättning.

Ett avtryck tas av din tand antingen digitalt eller på konventionellt sätt med avtrycksmassa. Därefter framställs rekonstruktionen av en tandtekniker på plats, individuellt anpassat efter just din situation.

På så sätt skapas en mycket stark integration mellan tand och material, vilket också möjliggör en optimal funktion och estetik i behandlingen. Din tand känns och ser helt enkelt naturlig ut igen. Ett onlay innebär också att man slipper en större behandling med krona. Allt detta kan vi utföra inom samma dag då tandtekniker arbetar lokalt i kliniken.

Krona

En krona är en rekonstruktion som helt täcker en skadad tand. Målet är att förstärka tandens försvagade struktur och återställa funktion och estetik på bästa möjliga sätt.

Vi föredrar att arbeta med moderna, biokompatibla porslinsmaterial liksom vid onlay, allt för att återskapa den naturliga situationen åter. Exempel på situationer där en krona kan behövas är:

  • Byta ut en omfattande lagning där endast mycket lite av tanden kvarstår
  • Skydda en frakturerad tand
  • Forma om en missbildad tand
  • Stärka en tand som genomgått rotfyllning och därmed blivit försvagad

Brygga/Bro

En brygga eller bro används då en eller flera tänder gått förlorade. Att förlora en tand kan leda till oönskade effekter för närliggande tänder. Då tuggkrafter ökar belastningen på kvarvarande tänder, kan man ibland med hjälp av en bro stabilisera situationen igen.

En viktig anledning är förstås också att återställa funktion och estetik, där du som kund kan le igen utan att skämmas för din orala hälsa. Ett annat alternativ för att ersätta en förlorad tand/tänder är implantatbehandling.

Läs mer i avsnittet     IMPLANTAT >>

Porslinsfasader
– Skalkronor

Porslinsfasader är en bra lösning för t.ex. en kraftigt missfärgad tand eller vid mindre snedställningar. Porslinet klistras mycket starkt till kvarvarande tand och kan göras mycket tunt. Det finns även möjlighet att utföra fasader i plast, dock med högre risk för missfärgningar och frakturer över tid.

En porslinsfasad skapar en naturlig tand både avseende lyster, färg och form. Med den moderna CAD/CAM-tekniken och lokala tandtekniker kan vi dessutom skapa ett nytt leende inom samma dag.

Skalkronor påminner om porslinsfasaden men har en något större utsträckning på tanden pga. en befintlig skada eller tidigare plastfyllningar. På Falkenbergkliniken finns lång erfarenhet av estetisk tandvård, alltid med dig som kund i centrum. Du är alltid välkommen att diskutera individuella önskemål och förutsättningar som gäller för just Ditt leende.

Ring 0346 - 132 10

Öppettider:
Måndag – Torsdag: 8.00 – 17.00
Fredag: 8.00 – 14.00

Telefontider:
Måndag—Torsdag: 8.00 – 18.00
Fredag: 8.00 – 14.00