Ont i tanden eller är det dags för nästa besök? Boka din tid till tandläkaren eller tandhygienisten enkelt här via onlinebokningen.

Behandlingar

När du kommer till oss, så börjar vi med att prata. Först av allt vill vi lyssna på dig, för att lära oss mer om dina behov och vilka tandbekymmer du egentligen har. Vad oroar dig? Vad känns inte bra? Vad funderar du på? Vad drömmer du om? Sedan kan vi börja undersöka. Då har undersökningen ett syfte som tar hänsyn till vad du vill – inte vad tandläkaren tror att du vill.

 

Vi erbjuder följande behandlingar inom allmäntandvård

Tandhygienistbesök, Tandläkarundersökning, Smärtfri behandling,   Behandling av tandvårdsrädsla, Tandlagning & fyllning, Rotfyllning, Tandimplantat, Guidad kirurgi, Tandbrygga & -broar,Tandkrona, Porslins/skalfasader, Tandprotes, Barntandvård 

Allmäntandvård

Vi erbjuder allmäntandvård anpassad efter dina individuella behov och önskemål. Allmäntandvården består i huvudsak av regelbundna undersökningar, förebyggande tandvård, lagningar, tandextraktion och rotbehandlingar. Vi använder oss av skonsam bedövningsteknik och behandlingsmetoderna är smärtfria.

Jag vill lista mig

Smärtfri behandling

Känner du obehag av tanken på sprutor? I sådana fall kan vi glädja dig med att vi använder oss av en sprutfri teknik för bedövning.

Tekniken vi använder för smärtfri bedövning kallas Wand. Några av behandlingens fördelar jämfört med traditionell bedövning:

 • Ny teknik med bedövningspenna, ingen spruta.
 • Mer lokal bedövning, bedövar en tand i taget.
 • Ingen bedövning i läppar, tunga och kinder.
 • En behaglig, datorstyrd injektion.
 • Snabbare behandling med färre stick.

Vanliga frågor

Vanliga frågor och svar om behandlingen

Kan man äta och dricka direkt efter behandlingen
Tack vare att man kan välja att lägga bedövningen så att den varken tar i läppar, tunga eller kinder, utan endast i området runt om tanden, går det utmärkt att äta och dricka direkt efteråt.

Går Wand att använda på barn?
Ja. Wand är perfekt för barnbehandligar tack vare att den inte liknar den vanliga bedövningssprutan.

Gör det ont att få en bedövning med Wand?
I och med att bedövningsvätskan injiceras under väldigt lågt tryck känns denna bedövning i de allra flesta fall mer behaglig för kunden, vilket också är vetenskapligt bevisat.

Tandhygienist

Med proffsighet och bred kunskap hjälper våra tandhygienister dig att lägga grunden till en god tandhälsa. De arbetar främst med förebyggande tandvård för att du ska slippa tandsjukdomar, men även med behandling av skador som redan har uppkommit. Tandhygienisten har en viktig hälsofrämjande roll, då det har visat sig att munhälsan har betydelse för bland annat risken att drabbas av hjärt-kärlsjukdom.

Fördelar med att regelbundet besöka tandhygienist

 • Eventuella skador eller sjukdomar upptäcks tidigt och kan behandlas innan akuta besvär uppstår.
 • Du förebygger inflammation i tändernas stödjevävnader – parodontit.
  Parodontit har visat sig öka risken för hjärt- och kärlsjukdom.
 • Risken för tandlossning, karies och infektioner minskar.
 • Du förebygger dålig andedräkt och missfärgningar.

Ring mig

Till dig som vill ha en ljusare nyans på tänderna erbjuder vi även tandblekning    LÄS MER >>

Implantat

Med professor Per-Ingvar Brånemarks fantastiska upptäckt har idag miljontals patienter fått förlorade tänder ersatta med hjälp av tandimplantat i titan. Behandlingen ger en känsla av att få tillbaka sina egna, naturliga tänder vilket också ger dig ett större självförtroende och möjligheten att le samt tugga åter.

Läs mer

På Falkenbergkliniken kan vi behandla allt från enstaka tandförluster till hela bettrekonstruktioner, allt med lång erfarenhet och specialistkompetens. Högsta tänkbara servicegrad gäller i varje situation där du alltid får tid inom samma vecka oavsett om du söker själv eller kommer på remiss.

Det första steget på vägen mot ett nytt leende är en kostnadsfri konsultation. Där går vi tillsammans igenom dina unika önskemål och visar på vilka möjligheter som finns för just dig.

Guidad kirurgi

Inför en implantatbehandling använder vi på Falkenbergkliniken noggranna diagnostiska metoder. Tandimplantatet förankras i ditt egna käkben och där är det mycket viktigt att se till både kvalitet men också mängd (bredd och höjd). Inför ett kirurgiskt ingrepp vill man också undvika att skada viktiga strukturer i munhålan.

Med hjälp av digital datortomografi kan vi planera operationen i en tredimensionell miljö och programvara, vilket ger en säker behandling och god prognos över lång tid. I vissa fall kan vi dessutom använda sk guideskenor för att placera implantatet/implantaten, minimalt invasivt mot munnens olika vävnader. På så sätt minskar vi både operationstiden men också eventuella efterbesvär.

Kom också ihåg att vi alltid lämnar livstids garanti på tandimplantat.

Ring 0346 - 132 10

Öppettider:
Måndag – Torsdag: 8.00 – 17.00
Fredag: 8.00 – 14.00

Telefontider:
Måndag—Torsdag: 8.00 – 18.00
Fredag: 8.00 – 14.00